Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство и причини средна

...
Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство и причини средна
Коментари Харесай

Съдят по бързата процедура тийнейджъра, пребил възпитателка в Смолян

Районна прокуратура-Смолян притегли като обвинен по бързо произвеждане и причини междинна телесна щета на възпитател в Център за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания – Смолян. Инцидентът стана на 21 септември.

Макар и малолетен М.Б. е разбирал свойството и смисъла на действието, и е могъл да управлява постъпките си и действието е осъществено по хулигански подбуди, съобщават от прокуратурата.

До момента е открито, че младежът нанесъл удари с крайник и ръка в региона на тялото и главата на възпитателката и я блъснал с лопата в региона на носа, вследствие на което й предизвикал строшаване на носна кост и разтърсване на мозъка, довело до изпадане в безсъзнание, е посочено в обвинителния акт.

Обвиняемият М.Б. е бил настанен и е живеел в центъра.

Районна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за настаняване на обвинения в Специализирано здравно заведение, където да му се извърши експертиза за това дали е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките, като движимостите лица – медицински експерти, следва да отговорят и дали лицето не страда от психологично заболяване, поради данни за негова наследствена обремененост.

Искането ще бъде импортирано по реда на член 70 от Наказателно-процесуалния кодекс.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР